Stronkhorst, Keurslager

U kunt kalkoen bestellen in diverse gewichten.U krijgt van ons een gebruiksaanwijzing mee met de precieze bereidingstijd.

Wij raden een gehaktvulling van de kalkoen af in verband met de voedselveiligheid. Met vulling heeft de kalkoen een langere bereidingstijd nodig om goed te garen. Er is dan kans op een koude vulling met vocht uit de kalkoen (niet voedselveilig) of een gare vulling met droog kalkoenvlees. Beter is het de kalkoen te vullen met ui, citroen, kruiden zoals rozemarijn en tijm en kruidenboter.

Bereidingswijze:

Bewaar de kalkoen in de koelkast. Haal de deze twee uur voordat u gaat bereiden uit de koelkast.

  1. Leg de kalkoen, borst naar beneden, in een braadslee en strooi de rug in met peper en zout. Het meeste vet zit op de rug van de kalkoen. Door deze op de rug te leggen zullen de sappen door de hele kalkoen koken en zorgen voor een sappige smaak.
  2. Zeg een grote geschilde ui in de holte van de kalkoen voor extra smaak. We raden vulling van de kalkoen af, mocht u dit toch willen raden wij u aan om dit apart te braden.
  3. Wij raden het gebruik van aluminiumfolie af omdat de kalkoen dan geen krokante huid krijgt
  4. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  5. Draai de kalkoen 30 minuten voor het einde van de bereidingstijd. Strooi de borst dan met peper en zout en plaats uw vleesthermometer halverwege het dikste deel van de borst.
  6. Controleer elke 10 minuten de temperatuur. Bij een kerntemperatuur van 74 graden is de kalkoen gaar.
  7. Laat de kalkoen 30-60 minuten rusten voordat u gaat aansnijden.

Braadtijden, vuistregel: 45 minuten per kg kalkoen.

Stronkhorst, Keurslager

Amsterdamseweg 126
1182HH Amstelveen
0206412466
0206472787

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten