Stronkhorst, Keurslager

Koken uit Proef

Zo mooi is vlees

Riblappen

Wie van 'draadjesvlees' houdt, kan niet om de riblap heen. Van al het runderstoofvlees is de riblap het meest mals. De naam verwijst naar de plek waarvan het wordt gesneden: de rib.

Van de rib

Riblappen kunnen worden gesneden van de onderrib, dikke rib of de fijne rib. De onderrib zit bovenaan de rug meteen na de hals. De fijne rib zit meer na het midden
en is heerlijk om te stoven. Maar hij wordt ook gebruik voor de cÔte de boeuf of de tomahawk – dus om te bakken of te grillen. Riblappen bevatten meer vet dan sukade en runderlappen. Dat heeft als voordeel dat er meer smaak aan zit en het vlees lekker smeuïg wordt.

Lekker lang stoven

Laat het vlees op een laag pitje of in de oven een paar uur stoven, tot het lekker zacht is. Wil je er helemaal geen omkijken naar hebben? Dan is een slowcooker
ideaal. Het vlees wordt dan met een elektrisch verwarmingselement op een constante temperatuur gehouden, zonder dat er vuur aan te pas komt. Om in de slowcooker de jus iets te binden, kun je als laatste nog een verkruimelde plak ontbijtkoek toevoegen. Dat geeft ook nog eens een extra smaakje!

Bekijk hier de nieuwste Proef